Training Mindfulness

Training Mindfulness

NAAM TRAINING / DOCENT

Training Mindfulness (MBSR) door Marian Bos

Deze Mindfulnesstraining bestaat uit 8 lesdagen van 2,5 uur en een extra stiltedag (zondag) van 6 uur en is de volledige officiële MBSR training Mindfulness van Jon Kabat-Zinn.

MBSR staat voor Mindfulness Based Stress Reduction en naar het Nederlands vertaald komt het neer op: Stressreductie door Aandachttraining. De training werd bijna dertig jaar geleden ontwikkeld in de algemene gezondheidszorg door Jon Kabat-Zinn. MBSR blijkt een effectieve methode om op een gezondere wijze met stress om te gaan en het lijden onder diverse lichamelijke en psychische klachten te verlichten.

De training sluit mooi aan bij de Holos visie en is een goede aanvulling op de lessen persoonlijke (therapeutische) ontwikkeling. Ook bij Mindfulness is het doel niet symptoombestrijding maar het aandachtig onderzoeken van de wijze waarop je je tot klachten en stressverschijnselen verhoudt. Het krampachtig nastreven van prettige ervaringen en vermijden van onprettige ervaringen maakt plaats voor erkenning en aanvaarding van het huidige moment zoals het is, inclusief de eigen kwetsbaarheid, vanuit een milde, niet-oordelende houding. Naarmate je automatische ongezonde reacties op stress gaat opmerken, kun je kiezen voor bewuste en gezondere responsmogelijkheden ontstaan.

Mindfulness staat voor een manier van leven waarbij je opener en bewuster in het leven staat. Mindful zijn betekent de aandacht doelbewust richten op de ervaring in dit moment, zonder hierover te oordelen. De Mindfulness training bestaat uit meditatie, bewegingsoefeningen en het richten van aandacht. De training is gebaseerd op de 7 pijlers van Mindfulness: acceptatie, loslaten, vertrouwen, niet-oordelen, geduld, niet-streven en open houding.

Syllabus

De syllabus wordt op de eerste lesdag uitgereikt en je ontvangt een MP3 bestand voor de medidaties. Kosten hiervoor zijn bij het lesgeld inbegrepen. Er is voor deze training geen verplichte literatuur. Na afloop van de training ontvang je een bewijs van deelname.

aantal deelnemers

12 - 20 deelnemers

Docent

De training wordt gegeven door Marian Bos. Zij is als docent Persoonlijke en Therapeutische Ontwikkeling verbonden aan Holos Academie. Zij heeft de opleiding Mindfulness training aan het Radboud Universitair Medisch Centrum voor Mindfulness in Nijmegen afgerond.

DATUM/PLAATS

Zaterdag 11, 18 en 25 november, 2, 9 en 16 december 2017. Zondag 7, zaterdag 13 en 20 januari 2018.
De lesdagen zijn van 10.00 uur tot 12.30 uur. Op zondag  is een stiltedag en duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur.
De locatie is Holos Academie, Mariaplaats 4a te Utrecht.

Kosten en betaling

De kosten bedragen € 425,- per persoon.
Het lesgeld dient voor aanvang te zijn overgemaakt op rekeningnummer NL23 INGB 0005707862 ten name van Holos Academie voor massagetherapie te Utrecht.

inschrijven

Je kunt hier inschrijven.
Je ontvangt van Holos een ontvangstbevestiging en bericht zodra de training definitief doorgaat.