MC Stress en Burn-out

MC Stress en Burn-out

Masterclass/docent

Stress en Burn-out door Eran Ehrlich
(Deze masterclass geldt als medische nascholing)

KORTE OMSCHRIJVING

Langdurige en vaak optredende stressreacties leiden op diverse manieren tot chronische fysieke en geestelijke klachten en kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van allerlei medische aandoeningen. Op de lange termijn kan chronische stress leiden tot een stadium van geestelijk en fysiek opgebrand zijn: de zo geheten burn-out.
In deze eendaagse masterclass gaan we zowel kijken naar hoe en wat er allemaal in lichaam en geest verandert bij verschillende stadia van stress, als naar de fysieke, geestelijke en sociale processen die eraan ten grondslag liggen. Naast de nodige theorie zullen we ook met een breed scala aan praktische oefeningen aan de slag gaan. Er is daarbij ruimte voor de inbreng van eigen ervaringen. Het is de bedoeling dat er aan het eind van de dag een multidimensionaal beeld van stress en burn-out tot stand is gekomen.

WAAROM INTERESSANT

Ondanks de toename aan vrijheid, gemak, bewustzijn en ontplooiingsmogelijkheden in onze moderne maatschappij, lijken stress en stressgerelateerde aandoeningen juist vaker voor te komen dan een aantal decennia geleden. Veel mensen zijn zich hiervan bewust en zoeken naar hulp bij het effectief omgaan met stress en het voorkomen van burn-out.

VOOR WIE BESTEMD?

Bedoeld voor masseurs en masagetherapeuten die met de psychosomatische kant van stress- en burn-out klachten aan de slag willen, individueel of met groepen.

AANTAL DEELNEMERS

16 - 20 personen

Datum, plaats

Woensdag 19 december 2018 van 10.00 tot 17.00 uur bij Holos Academie voor massagetherapie te Utrecht.

kosten en betaling

De kosten bedragen € 95,- per persoon. Het lesgeld dient voor aanvang te zijn overgemaakt op IBAN NL23 INGB 0005707862 ten name van Holos Academie voor massagetherapie te Utrecht.

Inschrijven

Inschrijving voor deze masterclass kan hier.

Na aanmelden voor een masterclass ontvang je van Holos een ontvangstbevestiging. Zodra bekend is of er voldoende inschrijvingen zijn om de masterclass door te laten gaan, sturen we je een bevestiging.