Holos masseur

Holos masseur

Wilt u van masseren uw beroep maken, dan biedt Holos daarvoor de opleiding. In veertien maanden leert u op een gedegen manier het massagevak. De opleiding Holos masseur is een eenjarige beroepsopleiding op hbo-niveau op basis van deeltijd, één dag per week. Het is ook mogelijk om het vak medische basiskennis op mbo-niveau te volgen. 

De praktijklessen behandelen de techniek van de Klassieke en Haptische massage. U maakt kennis met de visie van Holos en u krijgt een solide basis van anatomische en fysiologische kennis. Een aanzienlijk deel van de lesdagen wordt besteed aan de persoonlijke ontwikkeling die Holos voor een masseur belangrijk acht. Aan het einde van de opleiding worden ook de zakelijke aspecten behandeld. Na het behalen van het examen ontvangt u het diploma Holos masseur. U bent dan in staat om op een verantwoorde wijze te masseren, waarbij u uw grenzen kent en doorverwijst wanneer dat nodig is. U kunt professioneel aan de slag in sauna’s, gezondheidscentra, kuurcentra of uw eigen praktijk opzetten.

De opleiding tot Holos Masseur komt overeen met de propedeuse fase van de opleiding tot Holos Massagetherapeut. Na afronding van de opleiding tot Holos Masseur kunt u er voor kiezen om door te studeren tot Holos Massagetherapeut. Alle vakken dienen dan op hbo-niveau te zijn gevolgd.