Historie

Historie

Holos is het Griekse woord voor volkomen. Dat past bij het uitgangspunt van Bob Rolvink en Mieke van den Berg dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. In 1987 startten Bob en Mieke in Amsterdam Holos, school voor Helende Massage, met een eenjarige beroepsopleiding tot masseur.


Als snel werd het een tweejarige en later een driejarige opleiding. Omdat er een duidelijke behoefte bleek te bestaan aan een dergelijke kwaliteitsopleiding, was er sprake van continuïteit en groei. In het begin werd de Holos visie gezien als vooruitstrevend, maar de aanpak getuigde van een met-beide-benen-op-de-grond instelling. In 1998 werd de opleiding tot massagetherapeut een vierjarige opleiding en op hbo-niveau. In dat jaar verhuisde Holos naar Utrecht, waar in 2004 het pand aan de Mariaplaats werd betrokken.


Bob Rolvink heeft 24 jaar met hart en ziel leiding gegeven aan Holos en is ook nu nog nauw bij het instituut betrokken als adviseur op het gebied van visie en kwaliteit. Samen met alle betrokken docenten heeft hij er voor gezorgd dat Holos is gegroeid tot een professionele organisatie met een uitstekende naam in de opleidingsbranche. In de afgelopen 24 jaar is Holos gegroeid en veranderd, maar de grote passie voor het massagevak is gebleven.


De huidige eigenaar en directeur is Ellen Rolvink, de dochter van Bob. Zij heeft de dagelijkse leiding en bepaalt samen met de beleidsadviseurs de grote lijnen van het beleid van Holos Academie. In 2011 heeft Ellen het Holos Netwerk opgericht. Zij ziet het als haar taak om de visie van haar vader en de Holos massagetherapie meer bekendheid te geven in Nederland.