Studenten over Holos

Studenten over Holos

 

Melanique Bruggink, derdejaarsstudent januari 2017

Toen ik na een aantal ingrijpende ervaringen in mijn leven besefte: ik heb alleen maar NU, besloot ik op mijn 50ste mijn hectische baan in de jeugdzorg op te zeggen en mijn hart te volgen. Ik wilde nog wel mensen begeleiden, maar minder vanuit het hoofd. Altijd al geboeid door de kracht van aanraking kwam ik snel bij Holos uit.

Ik zit nu in het derde jaar en heb geen dag spijt gehad van mijn keuze. Het leren van het prachtige vak van Holos massagetherapeut en de daarvoor noodzakelijke persoonlijke ontwikkeling gaan hierbij hand in hand. Makkelijk is dat niet altijd, maar wel heel verrijkend en inspirerend!

Als ik masseer ben ik helemaal op mijn plek. Holos biedt een gevarieerd lesprogramma en volop ruimte om op je eigen manier het vak te leren.
 

 

Alfred Scholten, tweedejaarsstudent januari 2017

Bij mijn zoektocht naar een goede massage-opleiding ben ik bij Holos terecht gekomen. De reden dat ik voor deze opleiding heb gekozen, is dat er naast de massagevakken en medische basiskennis ook ruim aandacht is voor je eigen ontwikkeling. Al vanaf de eerste lesdag keek ik elke week weer uit naar de volgende lesdag. De sfeer, de rust en de ontmoeting met je medestudenten geeft mij elke week weer nieuwe energie.

De lesstof van de opleiding was voor mij (financieel medewerker) best wel pittig, maar als je het wekelijks bijhoudt goed te doen. Bij de massagevakken word je ook uitgenodigd om in contact te komen met jezelf en met de ander. Dit brengt een hele andere dimensie aan het masseren dan simpelweg een groep spieren los te kneden.

De ontmoeting met jezelf bij de lessen van persoonlijke ontwikkeling geeft deze opleiding de meerwaarde die mij altijd zal bijblijven. Ik ben blij met mijn keuze voor Holos en een nieuwe weg die ik in mijn leven heb gevonden.
 

 

Bonny

Bonny van de Pol, afgestudeerd massagetherapeut juni 2016

In een periode waarin ik meer rust in mijn hoofd zocht heb ik massage ontdekt. Ik ben toen op zoek gegaan naar een massage-opleiding die ik naast mijn baan kon volgen. Wat mij aansprak bij Holos (en nu nog steeds aanspreekt) is het onderzoeken van de lichamelijke signalen. Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden.

Door de studie kreeg ik meer inzicht in mijn persoonlijke ontwikkeling.
Ik leerde met aandacht bij mezelf en bij mijn cliënt te zijn die ik masseer. Daarnaast zijn er zoveel mooie nieuwe dingen op mijn pad gekomen:
de vriendschappen, verandering van baan, gesprekken over emoties en gevoelens.

Holos is een plek waar ik me volledig op mijn gemak en veilig voel met alles wat ik in me heb, ik mag daar zijn wie ik ben. Ik kan nu zeggen dat ik een trotse Holos massagetherapeut ben.
 

 

Esther Koopmans, afgestudeerd massagetherapeut juni 2016

Als net afgestudeerde kijk ik met een warm gevoel terug op 4 jaar Holos.
Ik heb Holos vanaf de eerste dag ervaren als thuiskomen. Ik ben de opleiding tot Holos massagetherapeut begonnen om het vak te leren en
om dichter bij mijn eigen essentie te komen.

Ik heb tijdens de opleiding vertrouwen en openheid van docenten en medestudenten ervaren. Mede hierdoor voelde ik ruimte om mezelf te ontwikkelen tot wie ik werkelijk ben, met alles wat daarbij hoort. Ook de locatie van Holos aan de Mariaplaats in Utrecht heeft voor mij een bijzondere energie.

Ik ben dankbaar dat Holos op mijn pad is gekomen.